Logga in

Logga in

Streamness - What is the Next Nextopia?

Micael Dahlén är professor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och expert på konsumentbeteende, kreativitet och marknadsföring. 2017 vann han årets Mensapris och han gjorde sig ett namn långt utanför akademiska kretsar genom sin bok ?Nextopia? om förväntanssamhället.

Micael Dahlén

Efter succén med sin bok fick Micael frågan om vad han kommer att göra härnäst.

Ur den frågan växte denna förläsning fram - Streamness – What is the Next Nextopia?

Under föreläsningen får vi svar på varför vissa människor är lyckligare än andra, varför blomstrar vissa företag medan andra faller platt? Och varför tävlar hundratusentals unga människor om en enkelbiljett till Mars? Svaret kan hittas i sambandet mellan den mänskliga utvecklingen och modern teknologi, i något som Micael kallar ”Streamness”.

Detta fenomen kan hjälpa till att förklara varför moderna företag som Spotify och Instagram får så goda resultat – de bygger båda kring ett koncept som är inkluderande och de rör sig ständigt framåt med hjälp av andra.

Som konsumenter och människor vill vi känna oss delaktiga, vara med i processer och inte bara vara slutkunder. Vi vill känna meningsfullhet i vårt arbete och att det vi gör räknas.

Torsdag 17 maj kl. 14.15

Föreläsningen hålls i ”glasburen” och presenteras av Kolmårdens djurpark.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.