Logga in

Logga in

Årets Samhällsutvecklare

 

Kriterier:
Ett samhälle byggs av de människor som lever och verkar i det. Hur dess framtid ser ut är mycket upp till dem. Årets samhällsutvecklare är en person eller ett företag med Norrköpingsanknytning som tar ett extra stort socialt ansvar och hjälper till att leda samhällsutvecklingen, nära eller fjärran i en positiv riktning. Genom ett långvarigt engagemang hjälper de till att bygga upp ett samhälle där alla vill leva och bo.

 

Nominerade:

 

Pangea

Pangea med Willy Flores i spetsen arbetar med att förbättra barn och ungdomars levnadsvillkor, samt att utveckla förändringsprocesser både på individ, grupp, och miljönivå. Målet är att engagera och motivera ungdomarna till alternativa sysselsättningar- skola, arbete, fritid och vid behov annat bistånd eller behandlande åtgärd. Detta för att kanalisera ungdomarnas behov av självförverkligande i positiv personlighetsutveckling och i socialt accepterad riktning. Utifrån varje individs behov ska Pangea vara en länk och en brygga för ungdomarna till samhällets alla sociala insatser. 


 

Portalen

Varje människa har någon form av talang, förmåga och resurs. I Portalen jobbar man för att stötta individens egna tankar och idéer om hur dessa gåvor ska nyttjas på allra bästa sätt. Med hjälp från Portalens Verksamhet jobbar man och utgår från de fyra hörnstenarna- närhet, enkelhet, nätverk och ömsesidig nytta. #starkaretillsammans är ett initiativ från Portalen i syfte att engagera fler företag, organisationer och enskilda Norrköpingsbor i arbetet med att få ut fler människor i egen försörjning. Detta initiativ tar sin utgångspunkt i övertygelsen om att ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


 

Locker room talk 

Det som startade som ett UF-företag har snabbt fått nationell och internationell spridning. Shanga Aziz och Rogerio Silva - som är grundarna av Locker room talk - träffar unga grabbar i sportklubbar och i omklädningsrum för att prata om jämställdhet, respekt  och schyssta attityder. De har lyckats förbättra sociala mönster i ett förebyggande syfte och konkretiserat en av Sveriges absolut viktigaste och aktuella frågor. Ett arbete som lägger grunden för en framtid där alla människor känner sig trygga och inkluderande. Helt enkelt ett samhälle där alla vill leva och bo.


 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Priset presenteras av: