Logga in

Logga in

Let's create Norrköping

Kriterier

 

Priset går till en person, ett lärarlag eller en skolledare som arbetar med det viktigaste vi har, våra barn och ungdomar. Genom inspiration och engagemang har elever och kollegor  utvecklat entreprenörskap och insett kraften i samverkan mellan skola och näringsliv.  Detta bidrar i allra högsta grad till att visa på möjligheter och utveckling för att ge barn framtidstro att studera för att sedan ta plats i Norrköpings näringsliv. Let´s create Norrköping.

 

Nominerade:

 

MATTHIAS TYBÅHL
FORSKNINGS- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN PÅ UTBILDNINGSKONTORET

Matthias arbetar med stort engagemang för säkra arbetsplatser för arbetsförlagt lärande för Norrköpings yrkeselever. Det är en språngbräda ut i yrkeslivet och vikten av att möta en utbildad och trygg handledare är avgörande. Med sin erfarenhet, stora hjärta och kunskap tar han sig an uppgiften att överbrygga glappet mellan skola och näringsliv. I utvecklingsarbetet har Matthias också engagerat och involverat yrkeslärarna på Ebersteinska gymnasiet och samverkat med skolverket för att skapa de bästa förutsättningarna.


 

UTBILDNINGSKONTORETS MOTTAGNINGSGRUPP

Utbildningskontorets Mottagningsgrupp arbetar med ungdomar i Kommunala Aktivitetsansvaret. Mottagningsgruppen arbetar med stort engagemang, värme, tålamod och hög kompetens för att få fler ungdomar ”på banan” igen. Det krävs vägledning, envishet och klokskap för att nå ungdomarna och  ge dem en väg tillbaka i en aktivitet och det är här Mottagningsgruppen ihärdiga arbete ger resultat.


 

SVÄRTINGEHUS 

På Svärtingehus finns ett rum där personalen tillsammans med eleverna förverkligar  olika drömmar barnen har om ett yrke i framtiden. Här ges alla barn möjlighet att träda in i rummet där framtiden finns. Eleverna provar olika yrkesroller under tiden de är i rummet och inspirerade och fulla av intryck har de sedan ett stort urval av yrken att fortsätta drömma om.


Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Priset presenteras av: